INSIDE

CV-Screen met… Chantal Kerkhof

Al jaren is Chantal een bekend gezicht binnen OMS B.V. Ze werkt met veel plezier als consultant en zet zich in om de ideale match te maken tussen de kandidaten en één van de vele klanten. Voor bijvoorbeeld Vopak passeren vele cv’s haar bureau. Tijd om Chantal eens aan het woord te laten over haar visie op een cv. Wat zijn nu echt de do’s en don’ts?

Waar let je op bij het maken van een eerste selectie?

Bij iedere klant ligt het zwaartepunt weer ergens anders en wij passen onze eerste screening hierop aan. Toch komen er ook dingen overeen. Zo is opleiding nog steeds erg belangrijk en weegt het vaak zwaarder mee dan werkervaring. Heb je een Operator B of vergelijkbare MBO niveau 3 opleiding? Dan heb je in de verladingsmarkt al gauw een streepje voor. Daarnaast kijk ik naar de werkervaring. Als deze aansluit op de functieomschrijving dan is het helemaal perfect. Salariswensen spelen ook een belangrijke rol in de screening. Komen de salariswensen overeen met de wensen van onze opdrachtgever? Of willen de opdrachtgever en kandidaat elkaar tegemoetkomen?

Welk cv komt absoluut op de ‘ja’ stapel terecht?

Het cv waar direct van af te lezen is dat er een match is met de functieomschrijving. Kandidaten met een operator B diploma (of gelijkwaardig) én werkervaring hebben in de vloeibare bulk, nodig ik vrijwel direct uit voor een kennismaking. Ik vind het leuk om te zien als er aandacht is besteed aan het cv. Het is immers jouw visitekaartje.

Welk cv komt absoluut op de ‘nee’ stapel terecht?

Een cv zonder enige technische ervaring en connectie met de markten waarin wij werken. Wij hebben alleen functies in de industrie, (petro)chemie en havens en daar moet je wel iets mee kunnen. Of een motivatie moet zo sterk zijn om een carrière switch te willen maken. Op zo’n moment kijk ik in mijn netwerk wat ik voor hem of haar kan betekenen.

Welk cv / kandidaat is je altijd bijgebleven en waarom?

Een goede vraag… vrijwel alle kandidaten die ik plaats blijven me bij. Dit komt ook door het intensieve contact dat ik heb met kandidaten. De geplaatste kandidaten en hun ontwikkelingen volg ik op de voet. Maar soms kom je iemand tegen die echt bijzonder is. Zo was er een sollicitant die na ruim 30 jaar trouwe dienst bij zijn huidige werkgever zonder pardon op straat was gezet. Een rotsituatie maar gelukkig beschikte hij over de juiste opleiding en had hij veel ervaring in de markt. Tijdens onze eerste kennismaking kwam hij erg gemotiveerd over. Hij was enthousiast over zijn vak en was nog lang niet van plan om te stoppen. Hem heb ik kunnen plaatsen bij Vopak, waar hij nu nog steeds met veel plezier werkt.

Welke tips zou je iemand geven bij het opstellen van een cv?

Voordat je aan de slag gaat met het maken van je cv kun je jezelf de vraag stellen; ‘Wat is belangrijk en relevant om te weten voor mijn toekomstige werkgever?’ Zet er bijvoorbeeld niet op dat je 10 jaar geleden eens een krantenwijk hebt gehad. Omschrijf je werkervaring ook duidelijk. Vermijd hierbij zoveel mogelijk afkortingen en vaktermen. Ik vind het ook waardevol als er in een cv een persoonlijke touch zit. Dat geeft het cv toch net dat beetje meer en kan mij ervan overtuigen dat je past binnen het team.

Wil je graag aan de slag als operator in een leuk team bij één van de snelst groeiende opslagterminals in de Rotterdamse haven. Stuur dan nu je cv naar [email protected] of bekijk hier de vacatures.