HAVENMANNEN

‘Ik heb mijn plek wel gevonden.’

Interview Danny

Na twee jaar als brandweer te hebben gewerkt in de Rotterdamse haven werd het voor Danny (33 jr) tijd voor een andere koers. Via OMS kon hij al snel aan de slag bij Gunvor Petroleum Rotterdam. Ondertussen werkt hij hier al enige tijd. Wij gaan met hem in gesprek over zijn loopbaan, de huidige situatie rondom Covid-19 en zijn ambities in deze sector.

Danny, wat heeft invloed gehad op jouw loopbaan en waarom?

Ik ben opgegroeid onder de rook van Rotterdam. Dit heeft er mede voor gezorgd dat ik een no-nonsens mentaliteit heb ontwikkeld die je wel vaker tegenkomt in deze omgeving. Daarom werk ik ook het liefst in een bedrijf waar het nog draait om ‘niet lullen maar poetsen’. Ik hou van reizen en heb al vele landen gezien, maar nu heb ik mijn plek wel gevonden.

Hoe was je eerste kennismaking met OMS? Kun je iets vertellen over OMS als werkgever?

Als brandweer werkte ik al op het terrein van Gunvor maar door interne bezuinigingen stond mijn baan op de tocht. Per toeval reed ik langs de grote gevelreclame van OMS met de tekst: ‘Operators gezocht!’ Dit sprak mij direct aan. Na een prettige kennismaking kon ik via OMS al snel op gesprek bij Gunvor. Het was bijzonder dat OMS mij deze kans gaf want ik had nog niet alle diploma’s op zak. Met OMS heb ik goed contact. Alles wordt netjes en op tijd geregeld door de backoffice.

Kun je iets meer vertellen over jou functie?

Bij Gunvor ben ik onderaan begonnen, maar al snel leerde ik het vak. Het eerste jaar heb ik alleen steigerwerk gedaan; het laden en lossen van schepen. Ondertussen is mijn functie een stuk veelzijdiger. Waar ik de ene dag de opslagtanks inspecteer, ben ik de volgende dag betrokken bij uitdagende projecten zoals het updaten van de Piping and instrumentation diagram (P&ID’s).

Hoe bevalt het werken bij Gunvor?

Ik had niet verwacht dat het werken in deze branche iets voor mij zou zijn op de langere termijn. Eerst dacht ik dat het iets tijdelijks zou zijn, maar het bevalt me goed. Het betaalt prima, ik kan erg goed opschieten met mijn collega’s en vind het prettig om onregelmatig te werken. Als je het goed plant heb je ook meer vrije tijd. De onderlinge sfeer is goed en ik voel me hierdoor echt een onderdeel van het ‘Gunvor’ team.

Welke invloed heeft het Covid-19 op je dagelijkse werkzaamheden?

In het begin merkte je het vooral aan de sfeer. Er was een hoop onduidelijkheid onder het personeel en vanuit het management konden ze dit ook niet geven. Maar het werk moest gewoon doorgaan. Er stond een grote ‘turnaround’ gepland, maar deze kon door Covid-19 niet verder doorgaan waardoor wij onze normale diensten weer moesten oppakken. Op zo’n moment is het wel even schakelen. Werkprocedures werden ook nader bekeken. Hoe houd je 1,5 meter afstand bij het laden en lossen van een schip? Wij mochten hierover meedenken en hier is het nieuwe protocol deels op gebaseerd.

Vanaf 2 juni wordt de ‘turnaround’ weer opgepakt. Ditmaal in een aangepaste vorm, verspreid over een langere periode. Ik blijf mijn normale diensten draaien en mijn collega’s pakken het verder op. Dit vind ik best jammer want bij zo’n grootschalig onderhoudsproject kun je veel leren.

Wat hoop je de komende tijd nog te kunnen leren en/of doen?

Bij Gunvor heb ik al veel mogen leren maar ik wil me graag verder ontwikkelen. Daarom heb ik onlangs contact met OMS gehad over mijn toekomst. Gelukkig stonden ze hiervoor open en binnenkort begin ik mijn opleiding voor Operator B. Ik ben van dit vak gaan houden en zou één van jullie graag willen uitnodigen om eens een paar uurtjes met mij mee te lopen om zo mijn enthousiasme te delen!

Wil je net als Danny aan de slag als operator? Neem dan contact met ons op of bekijk hier onze vacatures.